HVALPE

 

07.08.22 Så er hvalpene født! Lørdag d. 6. august kl. 13.34 fødte Lily en fin tæve, og derefter gik det slag i slag. 5 piger og 2 drenge blev det til, og der er en enkelt hanhvalp ledig, hvis det skulle have din interesse.

Hvalpene vokser op inde i huset sammen med mig, mine sønner og de andre hunde samt Abby the Cat. Nå, ja, og så hønsene, som går frit rundt ude i vores have.

Vi bor i et helt almindeligt parcelhuskvarter, hvor bilerne kører ude på vejen, børnene løber og leger, og andre hunde gør. Indenfor larmer støvsugeren jævnligt, og ligeså hårtørren og køleskabet. Dertil kommer vores andre hunde,  så hvalpene bliver med andre ord vænnet til alle hverdagens lyde. Desuden supplerer jeg med lyden af fyrværkeri og skud afspillet via CD.

Når de er tre dage gamle, starter den første socialisering, som tager udgangspunkt i et amerikansk forskningsprojekt.  Hvalpene bliver taget op én efter én og får poterne stimuleret med en vatpind, og de bliver vendt og drejet, så de vænner sig til at blive håndteret. Endelig bliver de kortvarigt placeret på et koldt underlag, fx. gulvet.

De første fire uger tilbringer hvalpene sammen med deres mor i “Hvalpestuben”, som er et værelse indrettet helt på deres præmisser med udfordrende legetøj. Når de er klar til det, kommer de så ud i stuen til de andre hunde, hvor de får lov til at lege, til de er trætte.

Når de er ca. 7 uger gamle, kommer de med til stranden, hvis det er varmt nok, og de kommer også på små gåture rundt i kvarteret – igen hvis vejret mm tillader det.

Prisen for en hvalp er kr.  13.000,- og inkluderer DKK stamtavle, sundhedsbog fra dyrlægen incl. 1. vaccination, mad til 4-5 dage, tæppe som dufter af familien, startpakke incl. halsbånd, snor og overtøj fra Skinnydog samt et års gratis medlemsskab af Myndeklubben.

Endvidere tilbyder jeg livslang fri konsultation, hvis du har spørgsmål til din whippet. 🙂