HVALPE

Hvalpene vokser op inde i huset sammen med mig, mine sønner og de andre hunde samt Abbie the Cat. Nå, ja, og så hønsene, som går frit rundt ude i vores have.

Vi bor i et helt almindeligt parcelhuskvarter, hvor bilerne kører ude på vejen, børnene løber og leger, og andre hunde gør. Indenfor larmer støvsugeren jævnligt, og ligeså hårtørren og køleskabet. Dertil kommer vores andre hunde,  så hvalpene bliver med andre ord vænnet til alle hverdagens lyde. Desuden supplerer jeg med lyden af fyrværkeri og skud afspillet via CD.

Når de er tre dage gamle, starter den første socialisering, som tager udgangspunkt i et amerikansk forskningsprojekt.  Hvalpene bliver taget op én efter én og får poterne stimuleret med en vatpind, og de bliver vendt og drejet, så de vænner sig til at blive håndteret. Endelig bliver de kortvarigt placeret på et koldt underlag, fx. gulvet.

De første fire uger tilbringer hvalpene sammen med deres mor i “Hvalpestuben”, som er et værelset indrettet helt på deres præmisser med udfordrende legetøj. Når de er klar til det, kommer de så ud i stuen til de andre hunde, hvor de får lov til at lege, til de er trætte.

Når de er ca. 7 uger gamle, kommer de med til stranden, hvis det er varmt nok, og de kommer også på små gåture rundt i kvarteret – igen hvis vejret mm tillader det.