En anden form for show

Tak til Torben Blach for at have taget billederne.

Normalt skriver jeg om mine hundes udstillingsresultater på min blok, men i dag vil jeg skrive om en anden form for show. Jeg har nemlig det sidste halve års tid haft den store fornøjelse at virke som speaker ved Myndeklubbens udstillinger rundt om i landet. 

Jobbet er rigtig sjovt, men kan også være lidt stressende, så jeg trækker meget på mit arbejde som gymnasielærer, som også kræver, at jeg er god til at multitaske samt tale godt engelsk ikke mindst.

I store ring, som er selve finalen på udstillingen, skal der bydes hjerteligt velkommen på dansk og engelsk, og dommerne skal bydes velkommen samt præsenteres – også på dansk og engelsk. Tit har Myndeklubben hentet dommere fra udlandet, så her skal jeg forinden have styr på udtalen af dommernes navne. 

Derefter gælder det om at holde styr på, hvem der skal i ringen med hvilke hunde og i hvilken klasse. Intet er jo tilfældigt, og alt skal foregå i den rigtige rækkefølge.

De øvrige medlemmer af udstillingsudvalget og bestyrelsen trækker i trådene i baggrunden, så mit arbejde består mestendels i at læse op fra oversigten. Men nogle gange sker der jo fejl, og der skal jeg helst på et slitsekund kunne se, hvilken hunderace, der nu kommer løbende. Så gælder det om at holde tungen lige i munden, og ikke udnævne en afghansk mynde med den smukke, flyvende pels til en galgo espanol, som har helt glat pels. 🙂 

Det appelerer lidt til mit showinstinkt at give publikum en seriøs, men også en sjov eftermiddag, og jeg nyder det rigtig meget.