GENEREL INFO

Hvis du er 1. gangs hundeejere, skal jeg bede dig om at besvare spørgsmålene i dette link: Klar_til_hund

Det vil give dig et nogenlunde retvisende billede af, om dine forventninger til det at have hund er realistiske.

Endvidere skal jeg henvise dig til DKK’s hjemmesider, hvor der ligger videoer, der omhandler hundesprog, hundeadfærd, socialisering m.m. Disse sider skal jeg også bede dig se igennem. Link finder du her: Hundesprog

VÆRD AT VIDE OM WHIPPETS

Whippets er en følsom race og derfor kræver  alene-hjemme-træningen, at du tager en måned fri fra dit arbejde for at vænne hvalpen til at være alene hjemme. Ydermere er det vigtig, at hvalpen lærer dig samt de nye rutiner og husets lyde/lugte godt at kende.

Hvis du har børn, skal du vide, at de vil love hvad som helst for at få en hund, men når regnen står ned i stride strømme, og vinden blæser iskold fra nord, falder ansvaret for at gå tur med hunden tilbage på dig. 

En whippet skal have mindst tre gåture om dagen, hvoraf mindst een af dem er af en times varighed.  Den skal også have mulighed for at strække ud i f.eks. en hundeskov eller ved stranden – helst hver dag, men ellers mindst 3-4 gange om ugen. 

Når den kolde sæson banker på, skal en whippet have tøj på. Hvor meget tøj, den skal have på, svinger fra hund til hund, og du finder ud af det hen ad vejen. Du skal også købe de specielle brede halsbånd, der dækker to halshvirvler, og du skal også anskaffe en Y-sele. Til hvalpen findes der grupper på Facebook, hvor man kan købe/sælge brugt tøj m.m. Links finder du her:

Skinnydogs

Dogwear

Loppemarked

Jeg skal også anbefale dig at anskaffe en såkaldt “cavebed”. Netop fordi en whippet er kuldskær, elsker den at ligge i den lune hule, hvis den ikke kan ligge i sofaen sammen med dig. Link til forskellige cavebeds finder du her:

Cavebed